Sacred dances

dans Sacred dances

Sacred Dance er cirkeldanse, der er blevet danset i tidernes morgen mange steder i verden, også inden for kirkens regi.

Cirkeldansene består af simple trin og små dansesekvenser som kan læres af alle.

Musikken kommer fra mange lande og er alt fra klassisk, folkemusik til nyere musik.

Der koreograferes hele tiden nye danse og der er opstået en lille kultur omkring disse med dansebegivenheder rundt omkring. Der danses i kulturhuse, i naturen, i kirker, til bryllupper og sammenkomster mm.

Det, der adskiller Sacred Dances traditionen fra almindelige folkedanse, er bl.a. at der altid danses omkring et center – en dansemidte.

Dette center består ofte af blomster og lys. Det at have et center i midten er med til forbinde os med vores egen midte – vores eget inderste, som den fortravlede verden let kan ruske os ud af.

Lyset i midten vækker genklang til vores eget indre lys – vores egen guddommelige gnist.

At danse giver en mulighed for at slippe hverdagens mange tanker og gøremål og træde ind i et rum hvor nuet og dansens fred, liv og glæde kan fylde os op.

Jeg (Andrea Forman) oplever gang på gang, at det især er en dyb fred og stor taknemlighed, der stråler fra dansedeltagerne efter en dansestund.

Dansene har en stor healende kraft – cirklen er en hellig form og at holde sine medmennesker i hånden bringer bl.a. varme, nærhed og lindring på ensomhedens mange ansigter.

Det har jeg erfaret på egen hånd. At være sammen med andre uden ord bringer noget helt særligt med sig og det dansefællesskab, der opstår er meget berigende.

Man kan sige at Sacred Dances åbner op for et rum hvor man kan komme nærmere til sig selv, hinanden og noget større – Gud.

Flere af dansene kan decideret siges at være BØN I BEVÆGELSE og det er især disse danse, som jeg vil danse med deltagerne i Vig Præstegård/Vig kirke.

Vi skal bl.a. danse Frans af Asissis Bøn ”Herre, gør mig til et redskab for din fred” og Frans’ bøn ”Solsangen” – Den Græske Bøn og mange flere.

Man kan læse mere generelt om Sacred Dances på min hjemmeside www.andrealumo.dk og på Karin Mortensens hjemmeside www.helligedanse.dk  

”Danse”-præsten Anja Worsøe Reiff fra Nordsjælland skriver også mange fine ting om dansene, bl.a. at vi kan bruge kroppen til at opbygge et stærkere og rigere gudsforhold.

Jeg er uddannet psykomotorisk terapeut/afspændingspædagog og har danset Sacred Dances fast siden 2008.

Jeg har taget den 1. årige grunduddannelse i Hellige Cirkeldanse i København hos Karin Mortensen og får stadig ny inspiration fra verdens dygtige danseledere.

I 2011 flyttede min mand og jeg til Odsherred, hvilket vi er rigtige glade for. Det har lige siden været mit store ønske at give disse gode danseoplevelser videre til især folk i Odsherred.

Foruden dansen i Vig Præstegård, danser jeg også på Strandagergaard udenfor Egebjerg, i Huset i Holbæk, i Rørvig samt på Solgården i Klint hvor jeg bor.

Jeg glæder mig af hele mit hjerte til flere gode stunder med Sacred Dances i Vig Præstegård og nye dansere er hjertelig velkommen.

Nye datoer fremgår af Vig kirkes nyhedsbreve samt facebook.

Tilmelding til mig via andrealumo@gmail.com eller på fastnet 32180025, mobil 20257339

_________________

 

Her fotos fra SACRED DANCES i Vig præstegårdshave 🙂

August 2015 088

August 2015 085 August 2015 084 August 2015 092 August 2015 096 August 2015 082 August 2015 089

Sacred dances, 5. aug. 2015